Så här ger en flexibel IT-plattform nöjda kunder

De allra flesta av våra kunder och uppdragsgivare tillhandahåller själva någon form av tjänst gentemot sina kunder. En statlig myndighet måste kunna tillhandahålla information till medborgarna och snabbt kunna rulla ut nya uppgraderingar av befintliga system. Samma sak gäller för alla våra kunder inom den privata sektorn.

Förändringar som efterfrågas i ett IT-system kan antingen vara ett resultat av nya lagar och regler, eller en konsekvens av hur marknaden och omvärlden förändras. Ibland en kombination av bägge.

Att försöka se och planera för behov 5 år framåt är i praktiken omöjligt och resulterar nästan alltid i en plattform som är orörlig och svår att anpassa. Vår filosofi är att lösa konkreta behov på kort sikt men arbeta med vetskapen om att systemet ska vidareutvecklas under lång tid framöver och därför kunna anpassas när behoven förändras. Att helt enkelt vara öppen för nya förutsättningar vi inte känner till idag
— Peter Örneholm, marknadschef på Active Solution

Med denna filosofi underlättar vi alltså förutsättningarna för våra kunder att vara lyhörda och reaktiva mot sina egna kunder närhelst en förändring och förbättring behövs.

Så vad betyder detta i praktiken?

Ett bra exempel är konton och lösenord. Att hantera lösenord har alltid varit en utmaning för slutanvändaren oavsett affärsområde eller organisation. Kunder måste skapa konton, komma ihåg lösenord med mera - något som i värsta fall kan leda till att kunder och användare faller bort. På andra sidan behöver dessa konton administreras kontinuerligt för att upprätthålla säkerhet och förnya kontoinformation, användarnamn och lösenord.

De senaste åren har vi på Active Solution genomfört en rad förändringar i företag och organisationer där BankID har ersatt den traditionella administrationen av användare med användarnamn och lösenord. Kundvärdet har här bestått i förenklad inloggning, högre säkerhet och dramatiskt minskad administration av användaruppgifter.

Dagens smarta mobiler är ett bra exempel på hur verksamhetens behov förändras när omvärlden och användarbeteenden förändras. Hur kan vi skapa nytt värde för företaget och medarbetarna med denna nya teknologi?

För en av våra kunder implementerade vi en streckkodsavläsning för mobilen, något som dramatiskt ökade precision och effektivitet i ett industriellt arbetsflöde där man tidigare var tvungen att skriva in serie och produktionsnummer för hand.

Även om Active Solution är ett teknik-konsultbolag i grunden så har vi lång erfarenhet av att sätta samman team med produktägare, projektledare och utvecklare för att leda och genomföra ett projekt.

Oavsett miljö så snuddar vi i denna artikel bara på ytan av ett mycket intressant ämne i ständig utveckling. Vi tror att det finns många av er därute som har både kunskap och ideér om hur den nuvarande verksamheten skulle kunna förbättras. Därför vill vi att bjuda in er att diskutera framtiden redan i dag, även om alla svar inte finns på bordet.

Föregående
Föregående

Så bygger du en effektiv IT-organisation

Nästa
Nästa

Advanced Specialization